Hastanın kendi başına yiyip içememesi gibi, bağımsız olarak işlev görme yetisi tehlikeye giren insan kategorileri vardır; Bu durumda, tesisin hastaların rahat çalışması için diğer araç ve gereçleri sağlayabilmesi gerekir. Çocuklara ayrıca yiyecek alma cesaretini alabilmeleri için durumları hakkında bilgi verilmelidir, çünkü eğer hasta tesadüfen iyi yemek yemiyorsa bu, kötü beslenme gibi başka komplikasyonlara yol açabilir ve dolayısıyla hastanın bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Bu aşamada hastalar yaşam boyu yönetim hedeflerine ulaşamayabilir. Bakıcıya profesyonellik kazandırmak ve yaşamın devamlılığını garanti altına almak için kayıtlı diyetisyenlerin hizmetlerini içeren tüpler veya gastronomi kullanımı yoluyla doğru beslenme teşvik edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder